tak jak pisałem wcześniej, mam wrażenie(nie przystawiałem termomertu) że z czasem gdy temperatura w kabinie spada to z nawiewu leci cieplejsze powietrze
Pocenie się nad miską olejową
Zwiń
X
-
Pocenie się nad miską olejową
Witam, mam takie pytanie, wie może ktoś co to jest na zdjęciu oznaczone na czerwono?
Pytam się, bo słyszałem od mechanika, że gdzieś nad miską jest obudowa plastikowa, którą jak się zdejmie ,to można wywalić jakiś filtr,czy coś takiego (ze środka), który z czasem się zakleja się i może zrobić się za duże ciśnienie i olej pod ciśnieniem wywali.. Jest to dla mnie dość istotne,bo zauważyłem, że na obudowie samochodu za miską, jest (oznaczone na drugim zdjęciu) widać, że jest zachlapane olejem (chodzi mi o coś za półośką). Nie widziałem tam żadnego czujnika, czy czegoś takiego co mogłoby pluć olejem..
Myślałem ściągnąć te coś plastikowego nad miską olejową, i wyciągnąć jakiś filtr,czy coś takiego i złożyć to na silikon do wysokich temperatur.
Tylko chciałem się dowiedzieć,czy ktoś wie,czy jest tam jakiś filtr, jeśli tak, czy można go wyjąć od strony tego plastikowego czegoś,czy trzeba np ściągnąć miskę?Załączone pliki
-
Komentarz